[Inne] Co wybrać Generali czy Allianz?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piechu777
    Classic
    • 2009
    • 2

Zamieszczone przez Marek Kwiecień
    Czy to przypadkiem nie było w al. Jerozolimskich? I czy Twój superb ma ksenony?
    Pozdrawiam!
    ma ksenony a to bylo juz na mokotowie obok shela i salonu opla na mangali tuz przed mostem siekierkowskim! Pozdrowionka
  • paz
    Classic
    • 2008
    • 10

Chciałbym zapytać kolegów jak w temacie, którą firmę ubezpieczeniową wybrać? Jak podchodzą do ewentualnej wypłaty odszkodowania, jakie są Wasze doświadczenia z Generali i Allianz?

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w allianz oczywiscie zalezy od OWU najczesciej stosuja TYLKO orginały( niezaleznie od wieku auta), jezeli jest to pakiet AC,OC,NW to najczesciej jest auto zastępcze w pakiecie pozatym, rzeczoznawca robi ogledziny na miejscu u Klienta i daje kosztorys od razu

Generali nie wiem....
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• robe
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 6

Jako takich doświadczeń z Genereali jeszcze nie mam, ponieważ korzystam z ich usług od dwóch miesięcy. Wybrałem to towarzystwo, bo było tańsze od Allianz. Przestudiowałem dokładnie umowę i nie zauważyłem tam "przegięć". Wcześniej byłem w PZU.
        abc

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A dlaczego akurat te firmy? Ja polecam MTU S.A. Ergo Hestia. Dostałem odszkodowanie z AC w ciągu 15 godzin od zdarzenia i jestem zadowolony. Polecam
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• g_rego_r
            Rider
            • 2008
            • 496

jestem zadowolony z Generali gość przerysował mi bok cofając i był ubezpieczony w Generali. bez kłopotu wypłacili co do grosza
            Załączone pliki

Komentarz

• maxpaynemm
              RS
              • 2008
              • 1764
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z OC musieli... nie mieli wyjścia

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• palioza
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 417

Ja mam jakis wstret do allianza (mimo, ze jestem ubezpieczony w nim jeszcze) ale czytalem ostatnio w necie artykul (chyba byl link na OCP) ze gosciowi zapierniczyli auto, oddal kluczyki, allianz orzekl, ze widac bylo slady dorabiania kluczykow na podstawie dostarczonych przez klienta i dupa -> do widzenia.
                Co prawda nie wiem jak bylo na prawde (moze gosc dorobil sobie kluczyka czy cos) ale mogli mu rowniez dorobic w serwisie czy w milionie innych miejsc gdzie sie zostawia auto z kluczykami.
                Niesmak pozostal i postaram sie zmienic ubezpieczyciela przy okazji nastepnego OC/AC
                Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• kaz13
                  Drive
                  • 2008
                  • 42

Zamieszczone przez palioza
                  Wysłany: Czw 09 Paź, 08 15:44

Ja mam jakis wstret do allianza (mimo, ze jestem ubezpieczony w nim jeszcze) ale czytalem ostatnio w necie artykul (chyba byl link na OCP) ze gosciowi zapierniczyli auto, oddal kluczyki, allianz orzekl, ze widac bylo slady dorabiania kluczykow na podstawie dostarczonych przez klienta i dupa ->
                  miałem podobne zdażenie z kradzieżą kluczyków z mieszkania i oczywiście auta zero problemu 30 dni i kasa na koncie bardzo miła i fahowa obsłga jak ja to polecam

Komentarz

• Adrian
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 662
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Korzystam z usług Allianz i nie ma najmniejszego problemu. Jeśli chodzi o ceny pakietów to obecnie jestem po wyliczeniach i najlepszą cenę zaproponowali w Allianz Direct (cały pakiet)
                    PerfectService by DGW
                    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• orzel720
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 2267
                      • Superb III (3V3)

paz, cześć
                      tutaj masz moja wypowiedź z 2007.10.08
                      "wybrałem "full pakiet" za ~1700zł w marcu w Generali
                      Ostatnio miałem niesamowitą przygodę rodem z "Drogówki". Gość zatrzymywany przez Straż Miejską zatrzymał sie Poldkiem i zaczął cofać na mnie ! oczywiście "lekko" dotknął mnie (migacz przód + lekko porysowany zderzak) i zwiał a my za nim w pola oczywiście dzielny Poldek poszedł jak ogary w las ale do rzeczy: Było to 9 X ok. 17:30 po pobycie na komendzie w Będzinie wróciłem do domku i wszedłem na stronkę GENERALI i wysłałem info o szkodzie.
                      Na drugi dzień agent zadzwonił do mnie na kom. i umówiliśmy się w tym samym dniu podjechał porobił foty spisaliśmy papierki i za 1 dzień! pojechałem z współwłaścicielem do oddziału gdzie już czekał przyznane odszkodowanie ! w postaci przedpłaconej karty płatniczej GENERALI szczegóły na ich stronie www za 2 dni robocze miałem kasę w ręku UWAGA 1230zł! oczywiście bez prowizji w każdym bankomacie w Polsce

Pierwszy raz byłem tak mile zaskoczony tempem załatwienia odszkodowania w Polsce...

więcej na http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#210746

Komentarz

• paz
                        Classic
                        • 2008
                        • 10

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.Czemu te dwie firmy, ponieważ prawdopodobnie kupię nową Octe 2 i chce wziąć pakiet ubezpieczeniowy na dwa lata. W Generali kosztuje to 3980 zł a w Allianz 4200 zł i chyba zdecyduje się na Generali.

Komentarz

• maxpaynemm
                          RS
                          • 2008
                          • 1764
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez paz
                          Dzięki wszystkim za wypowiedzi.Czemu te dwie firmy, ponieważ prawdopodobnie kupię nową Octe 2 i chce wziąć pakiet ubezpieczeniowy na dwa lata. W Generali kosztuje to 3980 zł a w Allianz 4200 zł i chyba zdecyduje się na Generali.
                          Ja za pełny pakiet w Hestii na rok płacę 1100 zł oczywiście autko nówka Czasem dobrze jest być pośredniiem ubezpieczeniowym :lol: Pozdrawiam

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Geralt
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 589

nie bez znaczenia jest 1 fakt: jesli macie znizki w AC/OC i ubezpieczycie auto w allianz i dajmy na to macie jeszcze 1 auto (obojetne gdzie ubezpieczone) ktorym spowodujecie wypadek - w allianz nie tracicie znizki na auto ktorym nie dokonaliscie szkody. Czyli jesli bylo 60% znizek to za to auto (i kazde inne ubezpieczone u nich w ktorym nie bylo szkody) wciaz jest 60%
                            (nie bez znaczenia gdy np. dopisujecie sie do ubezpieczenia samochodu żony ktora wlasnie dostala pierwsze auto)
                            pozdrawiam
                            Adam W.

Komentarz

• maxpaynemm
                              RS
                              • 2008
                              • 1764
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Geralt
                              nie bez znaczenia jest 1 fakt: jesli macie znizki w AC/OC i ubezpieczycie auto w allianz i dajmy na to macie jeszcze 1 auto (obojetne gdzie ubezpieczone) ktorym spowodujecie wypadek - w allianz nie tracicie znizki na auto ktorym nie dokonaliscie szkody. Czyli jesli bylo 60% znizek to za to auto (i kazde inne ubezpieczone u nich w ktorym nie bylo szkody) wciaz jest 60%
                              (nie bez znaczenia gdy np. dopisujecie sie do ubezpieczenia samochodu żony ktora wlasnie dostala pierwsze auto)
                              Prawda prawda Ciekawe co będzie jak od 2009 ruszy ogólnopolska baza zawierająca zniżki wszystkich klientów Ale jak to w naszym pięknym kraju bywa, nie wiadomo czy ruszy o czasie...

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...